Oordelen

Thermen Ridderkerk B.V. discrimineerde op grond van geslacht bij de beslissing om de arbeidsovereenkomst van een vrouw niet te verlengen vanwege het gerucht dat zij is gestopt met de anticonceptiepil.

Oordeelnummer 2018-62
21-06-2018
Geslacht
lees verder

Samenvatting

Situatie

Een vrouw werkte als saunamedewerker bij een wellnesscentrum. Zij had een contract voor zeven maanden. Een maand voor het einde van haar contract, had zij een gesprek over haar contractverlenging met de HR-medewerker. Deze vertelde de vrouw dat er een gerucht rondging dat zij met de anticonceptiepil was gestopt. De HR-medewerker riep zelfs de chef-kok erbij om dit gerucht te bevestigen. Ook zei ze volgens de vrouw dat dit reden was om haar contract met een half jaar te verlengen in plaats van een jaar. De vrouw zei hierover te willen nadenken. Een dag na het gesprek stuurde het wellnesscentrum haar een brief met het bericht dat het contract niet wordt verlengd. Volgens het wellnesscentrum had de vrouw een tijd minder goed gefunctioneerd en kreeg zij daarom alleen een contract voor zes maanden aangeboden. Dit had niets te maken met een mogelijke kinderwens. Omdat de vrouw niet tijdig reageerde op het aanbod, werd toch een aanzeggingsbrief gestuurd.

Beoordeling

Het wellnesscentrum erkent dat tijdens het gesprek over de contractverlenging is gesproken over het gerucht dat de vrouw met de pil is gestopt. Dit was echter alleen om de vrouw te vragen dit voor zichzelf te houden. Omdat zij in een klein team werkt en het algemeen bekend is dat vrouwen vanwege zwangerschap een tijd niet kunnen werken, zou het gerucht voor onrust op de werkvloer zorgen. Volgens het College blijkt uit deze toelichting dat een mogelijke kinderwens een probleem zou zijn voor het wellnesscentrum, zelfs in de mate dat de chef-kok bij het gesprek werd gehaald om het gerucht te bevestigen. Daarnaast werd juist tijdens het gesprek over haar verlenging gesproken over het mogelijk stoppen met de pil, terwijl het gerucht al een tijd rondging. Hieruit blijkt dat dit gerucht een rol heeft gespeeld bij de beslissing om het contract van de vrouw te beëindigen. Het aanbod van een contract van

zes maanden kan naar oordeel van het College niet serieus worden genomen omdat het wellnesscentrum al een dag na het gesprek een bericht stuurde dat het contract niet wordt verlengd. De stelling dat de vrouw een tijd minder goed heeft gefunctioneerd, is niet onderbouwd. Discriminatie wegens (mogelijke toekomstige) zwangerschap staat gelijk aan discriminatie op grond van geslacht. Daarom oordeelt het College dat het wellnesscentrum de vrouw heeft gediscrimineerd op grond van geslacht bij de beslissing om haar contract niet te verlengen.

Oordeel

Thermen Ridderkerk B.V. heeft jegens de vrouw verboden onderscheid op grond van geslacht gemaakt.

 

Grond:

Terrein:

Trefwoord:

Wetsartikel

Dictum: